Известие
Collapse
No announcement yet.
датчик разпределителен вал
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от tronti Покажи съобщениенякой ще кажели това ли е датчика на разпределителния вал , което се намира зад зъбното колело на вала долу,и ако е той трябва ли да отварям целият ангренаж за да го сменя . става въпрос за алфа 156 2.4 жтд [ATTACH]154692[/ATTACH]Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD
-
Първоначално публикувано от tronti Покажи съобщениеблагодаря колега
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеСлед сглобяването провери внимателно как си го поставил за да не се налага ново разкачване. И все пак сигурен ли си, че е той?
A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Първоначално публикувано от BO Покажи съобщениеЯвно само ти имаш уникалната дарба да може да го поставиш по различен начин.
sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщениеАко не разбираш какво правиш...
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеВиждал ли си защипан кабел или такъв, търкащ се в ремъка? След майсторска работа, като на тапишонката, например
A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеСлед сглобяването провери внимателно как си го поставил за да не се налага ново разкачване. И все пак сигурен ли си, че е той?
Comment
-
Първоначално публикувано от tronti Покажи съобщениена диагностиката ми дава липса на синхрон между фазовия и на коляновия вал , тоя на вала го смених но пак понякога не пали и пак същата грешка дава.
Според мен е много по-логично да смениш този датчик, който е по-евтин и който се сменя много по-лесно, ако не си сигурен в "диагнозата", и имаш съмнения.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Comment
-
Първоначално публикувано от tronti Покажи съобщениена диагностиката ми дава липса на синхрон между фазовия и на коляновия вал , тоя на вала го смених но пак понякога не пали и пак същата грешка дава.Last edited by Alex_26; d.m.y г., 10:07.
Comment
-
Първоначално публикувано от BO Покажи съобщениеЗащо си започнал от главата към краката? Започни от краката към главата. Демек смени този на коляновия вал, а не на разпределителния.
Според мен е много по-логично да смениш този датчик, който е по-евтин и който се сменя много по-лесно, ако не си сигурен в "диагнозата", и имаш съмнения.
---------- Post added at 12:05 ---------- Previous post was at 12:03 ----------
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеОбикновено този датчик като е фира не можеш да запалиш. Случайно прескочил зъб или неправилно зацепен ремък и от там да идва тази несинхронизация. Или може да има някаква мръсотия, която се е натрупала наоколо и ако има и някоя стружка да смущава. Почисти, огледай - това се отнася и за двата датчика. Или ако имаш възможност сложи на друга или от друга кола датчика на коляновия вал за да си сигурен, че не е от него
Comment
-
Първоначално публикувано от tronti Покажи съобщение: ТОЯ НА ВАЛА ГО СМЕНИХ : първо чети внимателно после се изказвай за краката и главата
---------- Post added at 12:05 ---------- Previous post was at 12:03 ----------
за почистването с вд дали ставаLast edited by Alex_26; d.m.y г., 12:17.
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеНе, WD е смазка. По става с такова за спирачните апарати, то сваля всичко. Но внимавай, че има някои пластмаси дето ги яде (не вярвам в случая, но не съм пробвал). Или с бензин, коресилин и сгъстен въздух. Духни и в отвора на датчика на коляновия вал
Comment
Comment